Nyitólap
  magyar nyelven in English iCom Information Technology Ltd.
Keresés 
Kommunikáció A-tól Z-ig Web2, a net új arca? Média a tervezéstől a szétosztásig Grafikai munkák WebSafe, adatai védelmében
Valid XHTML 1.0 Transitional
.Webáruház
eBusiness
Az internetes áruházak B2C (Business to Customer) alkalmazások, azaz a kereskedők és a vásárlók közötti kapcsolatot teremtik meg. Az Internetes áruházak kialakításuktól függően tartalmazhatnak egyetlen üzletet vagy akár sok száz üzletet is. Az alaprendszer központjában az elektronikus üzlet tulajdonosa, a kereskedő áll. A rendszer általában nyitott, minden potenciális vásárló számára lehetőség van a rendszerbe lépésre, ha regisztrálja saját magát. Az üzlet tulajdonosa bizonyos fokig megszabhatja az egyes vásárlók szerepét, a nekik járó kedvezményeket.
iCom eBusiness
interTRADE elektronikus kereskedelmi rendszerek


Elektronikus kereskedelem az a kereskedelmi tevékenység, amelynek egy része vagy az egésze számítógéphálózatok segítségével, tipikusan elektronikus úton történik. Napjainkban az elektronikus kereskedelem színtere az Internet.

Az elektronikus kereskedelem előnyei:
- költségkímélő: csökken a kommunikációból, a felhasznált emberi munkaerőből, valamint a tévedésekből származó költség.
- nyereség termelő: új piacokat nyit meg globális jellegéből fakadóan a résztvevők számára - gyors: a kivánt tranzakciók valós időben (azonnal) történnek
- biztonságos: a titkosítási technológiák megfelelő alkalmazásuk esetén magasfokú biztonságot garantálnak
- áttekintheő információk: mindig percre kész képet ad a kereskedelmi tevékenységről
- integrálhatóság: a rendszer integrálható a már meglévő informatikai rendszerekkel
- skálázható: az egyszemélyes vállalkozásoktól a multinacionális cégekig ki tudja elégíteni az igényeket


INTERNETES ÁRUHÁZAK

Az internetes áruházak B2C (Business to Customer) alkalmazások, azaz a kereskedők és a vásárlók közötti kapcsolatot teremtik meg.
Az Internetes áruházak kialakításuktól függően tartalmazhatnak egyetlen üzletet vagy akár sok száz üzletet is. Az alaprendszer központjában az elektronikus üzlet tulajdonosa, a kereskedő áll. A rendszer általában nyitott, minden potenciális vásárló számára lehetőség van a rendszerbe lépésre, ha regisztrálja saját magát. Az üzlet tulajdonosa bizonyos fokig megszabhatja az egyes vásárlók szerepét, a nekik járó kedvezményeket.
A rendszer a megrendelők számára biztosítja az on-line megrendelést, saját megrendeléseik nyomonkövetését, a kereskedő multimédiás termékkatalógusához való hozzáférést.
A rendszer a kereskedő számára biztosítja az összes vásárló és a kapcsolódó megrendelések adatainak kezelését, multimédiás katalógusok létrehozását. Lehetőség van a rendszer integrálására már meglévő készletgazdálkodási, könyvelési rendszerekbe. Ugyancsak lehetőség van on-line bankkártyaelfogadás biztosítására (Magyarországon az IEB Bank rendszeréhez kapcsolódva), valamint a megfelelő törvényi háttér megszületésével az elektronikus aláírások kezelésére is.


Az iCom interTRADE rendszer a következő lehetőségeket biztosítja:

- multimédiás árukatalógusok bemutatása, keresése, távoli karbantartása
Az üzlettulajdonosok saját számítógépükről tarthatják karban árukatalógusukat (új áruk felvétele, módosítás,törlés,képek feltöltése,multimédiás áruismertetők-szöveg-kép-hang-videó tartalommal, elektronikus termék -szoftver,ebook,ejournal,stb- esetében a termék feltöltése). A vásárlók számára a katalógus fényképpekel, leírásokkal jelenik meg, s ez alapján választhatják ki a kívánt árucikket.

- kedvezmények kezelése, akciók támogatása
A rendszer két különböző kedvezmény típust tud kezelni.
1. Vásárlói csoportkedvezmények: A vásárlók vásárlói csoportokba sorolhatók, s a csoportoknak egyedi százalékos kedvezményeket lehet adni.
2. Árucikk mennyiségi kedvezmény: az egyes árucikkekhez mennyiségi kedvezményt lehet megadni (pl. 5 db felett –3% 10 db felett –5% kedvezmény.)

- on-line megrendelés összeállítás a katalógus(ok) alapján
A vásárlók az árukatalógusokból emelhetik át az árukat "bevásárló kosarukba". A kosár nyilvántartja a kiválasztott árukat, mennyiségeket, árakat. A vásárló minden pillanatban ellenőrizheti a kosár tartalmát, és a megrendelés aktuális értékét.

- rendelés nyilvántartás, követés mind a tulajdonos, mind az ügyfél részéről
A megrendelés egy gomb megnyomásával történik. Ekkor a kosárban levő cikkek bekerülnek a megrendelések közé. Az üzletet érintő megrendelések az üzlet tulajdonosa részéről, a vásárló egyéni megrendelései pedig a vásárló részéről bármikor nyomon követhetők.

- megrendelések kezelése az üzlet oldaláról
Az üzletet érintő megrendelések csak az üzlet tulajdonosa számára elérhető. A megrendelés tartalmazza a rendelt árucikkek (id,név,ár,áfa,stb) felsorolását, a szállítási és számlázási címet, a fizetés módját és elérést nyújt a vásárló nyilvános adataihoz. A megrendelések állapotuk szerint több kategóriába sorolhatók –új megrendelés,fizetett,teljesített-, ami az aktuális rendelésállomány hatékony kezelését biztosítja. Az egyes rendelések megbonthatók, azaz ha az áruknak csak egy része áll rendelkezésre, akkor a hiányzó áruk továbbra is "új megrendelés" állapotban maradnak, míg a meglévők továbblépnek a teljesítés felé. A rendelés adatbázis archiválása havonként, kéthavonként történik. Ekkor a vásárló és az üzlet tulajdonosa is megkapja e-mailben a rájuk vonatkozó, az archiválás időpontjáig „teljesített” rendeléseket, melyek egyúttal kikerülnek az on-line nyilvántartásból.

- áru kézbesítése és fizetés
A jelenlegi gyakorlat szerint az áruk értékének kiegyenlítése történhet , utánvéttel (utólag, az árucikk átvételének időpontjában), bankátutalással, postai csekken befizetve, on-line bankkártyaelfogadással (IEB Bank). Az árucikkek szállítása történhet a Magyar Postán (postai utánvét, szállítási határidő 24-48 óra) vagy futárcégeken keresztül, elektronikus termék (szoftver, elektronikus publikáció, stb.) esetében közvetlen internetes letöltéssel.

- automatikus értesítési rendszer
Árurendelés és megrendelések átsorolása esetén minden érintett fél azonnali email értesítést kap.

- off-line kliens program (az alapverzió nem tartalmazza)
A rendszer rendelkezik egy, a felhasználó helyi számítógépére telepíthető kliens programmal, amely segítségével lokálisan végezhetők el az egyes muveletek. Ezt követően kell az Internetre csatlakozni, ahol a kliens program automatikusan elvégzi az adatcserét a központi számítógéppel.

- biztonsági megfontolások
Az adatforgalom a rendszerben titkosított kommunikációs csatornákon történik (SSL,TSL). Minden tranzakció naplózásra kerül, az egyes megrendelésekről "journal" állományok készülnek. A nem nyilvános adatok kódoltan kerülnek tárolásra. A bankkártya adatokat igénylő tranzakciók teljes egészében az IEB Bank rendszerében történnek, az iCom rendszerében bankkártya adatok nem kerülnek tárolásra.

 
Feliratkozás Lemondás
iCom Információtechnológiai Kft.     Semmelweis u.14. - 5400 Mezőtúr - Hungary     tel: +36 20/364-3050   email: info@icom.hu